Afdelingen - Chiro Eppegem

TITO


Niet alleen zit je nu op de middelbare school, maar ook in de Chiro behoor je nu al tot één van de oudere afdelingen. Voor sommigen onder jullie is dit nieuw, anderen zullen hier al een jaar ervaring mee hebben.
Zij kunnen dan ook bevestigen dat dit een fantastische afdeling is. Samen met ouder worden, gaat gepaard dat we al wat meer volwassen activiteiten kunnen doen. Binnen het Chiro jargon betekent dit; moeilijker, ruiger, uitdagender, gevaarlijker, puberaler,… Een woord dat jullie misschien niet graag horen, maar dat is uiteindelijk wel waar jullie leiding een volledig jaar mee moet werken: één grote groep beginnende pubers.

Gelukkig passen wij onze zondagen daar aan aan, zodat jullie zich op deze dag eens volledig kunnen laten gaan. Nu wat houdt dit concreet in? Laat ons die prangende vraag eens beantwoorden aan de hand van enkele voorbeelden. Dit jaar gaan we o.a. naar het Jeugdsportival te Bloso, een super toffe, sociale bijeenkomst van alle jeugdbewegingen met vele spelen en live muziek. Dit jaar zullen de Tito’s deelnemen aan de go-kart race (en winnen ook!), een Titoweekend is er dit jaar ook bij, verschillend met jongere afdelingen mag je al eens langer opblijven of zelfs bij het vuur zitten! Misschien zijn we één van de belangrijkste dingen tot nu toe wel vergeten te vermelden; het is langer Chiro, namelijk tot 18.30u. Ook op bivak blijven jullie langer op, is er een dropping, hebben jullie nachtwaken, wandelen jullie meer kilometers en kunnen jullie de afwas doen zonder de hulp van jullie leiders.

Over dat laatste zijn Maartje en Wietse ontzettend tevreden want, wij zullen jullie voor een jaar lang leiding geven. Een ongeëvenaard duo, vergelijkbaar met Tom en Jerry, Han Solo en Chewbacca of een Starsky en Hutch. Kortom, een jaar vol super leuke activiteiten, mede-leden en leiding. Vergeet het dus maar om ’s zondags thuis te blijven, maar leef je volledig uit op de Chiro.